De wondere wereld van peuters...


Het leven van een peuter is een grote ontdekkingsreis!

Ze leren zichzelf en de wereld waarin ze leven elke dag een beetje beter kennen. Peuters zijn speels en beweeglijk. Ze zijn creatief, nieuwsgierig en hebben een levendige fantasie. Tegelijkertijd hebben ze behoefte aan veiligheid en geborgenheid. Peuteryoga helpt peuters om in contact te blijven met zichzelf en hun innerlijke wereld. Zo leren ze dicht bij zichzelf te blijven en met vertrouwen de buitenwereld te ontdekken.

 

Peuteryoga gaat in op de belevingswereld van peuters.

In elke les staat een ander thema centraal. Hierbij kun je denken aan het begin van een nieuw seizoen, maar ook aan een prentenboek dat een bepaald thema raakt zoals je veilig voelen of voor jezelf opkomen. De peuters worden helemaal meegenomen in het “verhaal”. Een peuteryogales wordt afgewisseld door yogahoudingen, massages en mindfulness oefeningen (gericht op het ontwikkelen van de zintuigen), zingen, dansen en samenspel. De lessen kunnen heel makkelijk worden aangepast aan de behoefte van de kinderen. Belangrijk is dat de peuters zich vrij voelen om op hun eigen manier mee te doen met de les.

 

Yoga heeft een gunstig effect op het zelfbewustzijn, concentratievermogen en de emotionele groei. Daarnaast heeft het een positieve uitwerking op het lichaam. Het bevordert de lichaamshouding, motorische vaardigheden, ademhaling en de algemene weerstand.

 

Yoga helpt kinderen om lekker in hun vel te zitten! Om te stralen!

 

Een Peuteryoga les duurt 45 minuten en wordt aangeboden in een groep van maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 2,5 jaar tot 4 jaar.

 

Benieuwd naar het actuele lesaanbod? Klik hier