Aandacht voor je lichaam


Liefdevolle aandacht voor je lichaam 

Wil je jouw lijf extra aandacht geven? Geef jezelf dan een massage cadeau!

Een massage heeft op verschillende manieren een positieve uitwerking op je lichaam. De verschillende strijkingen en knedingen stimuleren de bloedcirculatie en de stofwisseling en helpen om opgebouwde spierspanning te verminderen. Om eventuele stagnatie in het lijf op te heffen en te zorgen dat stroming weer op gang komt. Het levert niet alleen een ontspanning op van je spieren, maar ook je zenuwstelsel, hormoonhuishouding en spijsvertering reageren vaak positief op de zachte aanrakingen. 

 

Naast deze fysieke effecten is een massage helpend om bewust contact te maken met je lichaam. Om alles om je heen even te laten voor wat het is en weer volledig bij jezelf te komen. Om te landen in je lijf. 

 

Alles is met elkaar verbonden

Vanuit een holistische visie wordt er vanuit gegaan dat we als mens een geheel zijn. Ons lichaam is geen op zichzelf staand iets. Het is één met ons denken en voelen. We zijn verbonden met de verschillende lagen in onszelf, onze binnenwereld, én met de buitenwereld. Want ook dat wat om jouw heen gebeurt heeft invloed op jou als mens. Op je denken, je voelen en je fysieke lichaam. 

 

Hoe is het nu?
Alles is met elkaar in verbinding en alles is continu in beweging. Wat gisteren was, kan vandaag weer anders zijn. En doordat alles continu verandert, is het vooral van belang aandacht te hebben voor hoe het nu is. Hoe het was zegt niks over hoe het is of zal zijn. De enige zekerheid die er is, is hoe het nu op dit moment is.   

 

Balans

In de ideale situatie is er een goede balans in de verbinding met onszelf en de buitenwereld. En zijn lichaam en geest met elkaar in balans.  Dit is iets waarin we, zeker in de huidige tijd, nog weleens worden uitgedaagd... het vinden van de juiste balans. Over het algemeen wordt er gevraagd om vooral in ons hoofd aanwezig te zijn en verliezen we daarbij de verbinding met ons lichaam uit het oog. Je herkent het vast wel dat je tijdens een drukke dag vooral bezig bent met alles wat je die dag moet doen. Pas aan het eind van de dag als je klaar bent en rustig gaat zitten merk je op hoe het met je lijf gaat. Dat je hoofd vol, je benen moe, je schouders verkrampt voelen of ga zo maar door.

  

Tijdens een massage nodig ik je uit om met je aandacht bij de aanrakingen aanwezig te zijn en zo op te merken wat er zich op dit moment ik je lijf afspeelt. Wat er op dit moment voelbaar is. Zonder oordeel of wens om het te willen veranderen, maar enkel om je er bewust van te zijn hoe het voelt. Dit kan helpend zijn om ook tijdens de dag je meer bewust te zijn van je lichaam. Om als het ware de stem van je lichaam beter te horen.  

 

Benieuwd?

Wil je een massage boeken of wil je meer informatie? Neem dan contact met me op.