Aandacht voor elkaar


Het belang van het contact...

Tijdens de zwangerschap is er negen maanden lang sprake geweest van een intieme verbinding tussen jou en je baby. Je kunt het leven in een baarmoeder vergelijken met een constante beleving van massage door de bewegingen die jij maakt. Daarnaast hoort je kindje je hartslag. Hij gaat als het ware mee in jouw ritme en is zo constant met je verbonden. En ook na de geboorte is het contact met de ouders het meest van belang. Stel je eens voor… 9 maanden lang heb je in een warme veilige omgeving gezeten en voelde je je verbonden met iets wat je geborgenheid gaf en dan ineens na een heftige ervaring door het geboortekanaal, want baby’s kunnen een bevalling echt als heftig ervaren, kom je in een koude, kille ruimte met fel licht en harde geluiden!

Om dan dicht tegen de moeder aan te liggen, de warmte van je huid en het ritme van je ademhaling en het kloppen van je hart te voelen, je stem te horen is voor je kindje vertrouwt en heeft vaak tot gevolg dat het zich veilig en geborgen voelt. En de mate waarin een kind zich welkom, veilig en bevestigd voelt is bepalend voor het basisgevoel van waaruit het nu, maar ook het verdere leven, zal handelen.

 

Hoe draagt Babymassage en yoga hieraan bij?

Massage en yoga is een hele fijne, liefdevolle manier om te werken aan de onderlinge band. Massage en liefdevolle aanrakingen en bewegingen helpen je baby om zich bewust te worden van zijn fysieke lichaam en om zich welkom, veilig en bevestigd te voelen. Naast dat aanraking bijdraagt aan een gevoel van geborgenheid en verbondenheid met de ouders, hebben baby’s aanraking nodig om tot ontwikkeling en groei te kunnen komen. Ze leren door aangeraakt te worden!

Tijdens Baby yoga gaat het vooral om samen plezier en ontspanning ervaren. Je mag gewoon even zijn met je baby. Even helemaal niets moeten, alleen met je aandacht bij je kindje zijn en alles om je heen te laten voor wat het is…

 

Hoe is de workshop opgebouwd?

De workshop bestaat uit een serie van 4 lessen. Tijdens de lessen leer je verschillende yoga- en massagetechnieken gecombineerd met liedjes, versjes en spelletjes, die je in het dagelijkse leven met je baby kunt integreren. Door opbouwende massageoefeningen te combineren met bewegingsreeksen waarbij prikkels en ontspanning voldoende afgewisseld worden, raken baby’s en jonge kinderen op speelse wijze gewend aan positieve aanrakingen en stimulerende bewegingen. Je leert je baby te troosten, met hem te communiceren, je versterkt de onderlinge band en word je bewuster van de intuïtieve band tussen jou en je kindje. Aan het einde van elke les is er ruimte om ervaringen te delen met de andere aanwezige ouders, want ook dat kan in deze fase soms heel erg fijn zijn!

Met Babymassage en yoga werk je dus aan een stevig fundament waar je kind de rest van zijn leven zijn voordeel mee kan doen!

Benieuwd naar het actuele lesaanbod? Klik hier 

 

Babymassage  aan huis

Wil je graag  thuis (eventueel samen met je partner) leren hoe je jouw baby kunt masseren? Dat kan!

Losse sessie babymassage €50,-

3 sessies €135,-

 

Eventuele parkeer- en/of reiskosten (vanaf 10km vanaf Santpoort-Noord) worden in rekening gebracht. 

Reacties van deelnemers  aan de workshop Baby Yoga & Massage

 

Mijn zoontje en ik hebben 2 keer mee gedaan aan de baby yoga. Het waren hele fijne ochtendjes samen met mijn mannetje. Echt even genieten. Leuke liedjes geleerd en een hoop massage techniekjes geleerd om heerlijk thuis te doen. Een aanrader om samen met je baby’tje te doen. - Chantal -

 

Mijn zoontje en ik hebben twee keer een serie yoga- en massagelessen gevolgd bij Mieke. De eerste keer toen hij ongeveer 6 weken was en later nog een keer toen hij ongeveer 7 maanden was. Beide momenten waren erg leuk en heel anders. Ze past de oefeningen aan op de kindjes die er zijn. Maar alle lessen staan in het teken van aanraken, masseren, lekker knuffelen en echt een momentje samen in een lekker warme ruimte. Ik heb veel baat gehad bij de oefeningen in het begin, die hielpen namelijk heel goed bij zijn krampjes die hij toen had. En wat ik in de tweede serie vooral heel fijn vond is dat je de oefeningen op je eigen manier kunt doen. Niet alle kindjes willen rustig op hun rug liggen. Mijn kindje wilde graag rondtijgeren en daar was gelukkig alle ruimte voor. Ik zou het zeker aanraden om in het eerste jaar een serie baby- en massageyoga bij Mieke te doen! 

- Jolien -

 

Samen met mijn zoontje (onze tweede) vanaf een week of zeven mee gedaan aan de babymassage/-yoga en daarna het vervolg. Genoten van de tijd samen, lekker knuffelen, masseren en spelletje met herkenbare liedjes. Heel dierbare ochtend en makkelijk toepasbaar voor thuis. Zo leuk ook om te zien dat de kleintjes de liedjes gaan herkennen en zichtbaar genieten de massage. Ik vond het ook leuk het contact met de andere moeders. Zou het iedereen aanraden om de babymassage te doen in de babyperiode. 

- Charlotte -

 

 

Samen met mijn dochtertje van een half jaar heb ik deelgenomen aan 6 lessen baby yoga. Heerlijk bewegen op bekende en onbekende kinderliedjes. Het contact met de andere mama's is fijn en de interactie tussen de kindjes is leuk om te zien. Een uurtje om heel bewust samen bezig te zijn en te genieten, zeker een aanrader!

 - Marte -