Samen op yoga avontuur!


Samen met je kind op yoga is lekker bewegen, masseren, liedjes zingen, dansen en spelletjes doen... met aandacht voor elkaar! Hoe leuk is het om dit samen met je zoon of dochter te ervaren. Een moment van volledige aandacht voor elkaar... samen plezier maken en genieten! 

 

De workshops zijn opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën gebaseerd op de verschillende ontwikkelingsfases van kinderen. Centraal bij Ouder-Kind yoga staat de verbinding tussen ouder en kind. Door bewust een uurtje samen aanwezig te zijn versterk je de onderlinge band. Je kindje voelt zich gezien en veilig en dat stimuleert weer de ontwikkeling en het zelfvertrouwen.

 

Tijdens Ouder-Kind yoga gaat het vooral om samen plezier en ontspanning ervaren. En doordat je samen met je kind op yoga avontuur gaat leer jij als ouder houdingen, spelletjes en massages die je ook thuis kunt doen! 

Baby's & Dreumessen

Baby yoga (4 maanden - 1  jaar)

In deze fase leren baby's over het algemeen om zich om te rollen op zijn buik, zelfstandig te zitten en te kruipen. Met eenvoudige bewegingen, massages, begeleidende liedjes en spelletjes werk je onbewust aan de ontwikkeling van je baby. Je leert je baby en zijn behoeften herkennen, waardoor het makkelijk wordt om hierop in te spelen. Baby yoga stimuleert momenten van rust en volledige aandacht voor de baby.


Dreumesyoga (1 - 2,5 jaar)

Yoga voor dreumesen betekent voordoen en meebewegen. In deze fase leert je kindje kruipen en lopen. Samen liedjes zingen, zintuigspelletjes, masseren, bewegen, zitten, kruipen, springen, rennen en ontspanning. Dit alles draagt bij aan het vergroten van het lichaamsbewustzijn en heeft een gunstig effect op de verdere ontwikkeling van het kind. 

Peuters & Kleuters

 

Peuter & Kleuteryoga (2,5 -5 jaar) 

Peuters leren zichzelf en de wereld waarin ze leven elke dag een beetje beter kennen. Ze zijn speels en beweeglijk. Ze zijn creatief, nieuwsgierig en hebben een levendige fantasie. Tegelijkertijd hebben ze behoefte aan veiligheid en geborgenheid. De workshops zijn zo opgebouwd dat er voor het kind sprake is van voorspelbaarheid. Zo beginnen en eindigen we altijd op eenzelfde manier. Daartussenin is ruimte voor improvisatie. Belangrijk is dat zij zich vrij voelen om op hun eigen manier mee te

doen met de les.

 

Voor de kleuters geldt dat ze voor het eerst naar school gaan. Een nieuwe fase waarin kleuters bezig zijn met het ontdekken van hun plekje in de wereld. Op school en daar buiten komt er veel op hen af. Het volgen van een ritme, leren omgaan met regels, samen spelen én samenwerken.

Met Yoga ontdekken kleuters spelenderwijs wie ze zijn en hoe ze met extra prikkels en spanningen om kunnen gaan. 

Kinderen

 

Kinderyoga (5 - 8 jaar)

In deze fase ontwikkeld het kind zich volop. Het kind leert lezen, schrijven, rekenen (cognitieve ontwikkeling), maar ook sporten en/of het spelen van een muziekinstrument neemt in deze fase toe. Vertrouwen in het eigen kunnen is belangrijk. Dat ontstaat als het kind wordt aangemoedigd en positief wordt bekrachtigd. Op deze manier kan het kind een positief zelfbeeld ontwikkelen, een gevoel dat hij goed is zoals hij is en zichzelf mag zijn. 

     

Yoga geeft kinderen rust, balans, (zelf)vertrouwen en vooral ook plezier, waarbij het presteren geen rol speelt. De verschillende onderdelen in de les helpen kinderen in contact te komen of te blijven met zichzelf; hoe ze zich voelen en het beeld dat ze van zichzelf hebben. Door dit samen te doen leer je elkaar op een andere manier kennen en versterk je de onderlinge band. En doordat je samen op yoga avontuur gaat leer jij als ouder leuke oefeningen en spelletjes die je ook thuis kunt doen! 


Tijdens Ouder-Kind yoga gaat het vooral om samen plezier en ontspanning ervaren.