Als je weer wilt stralen...


Kinderen kunnen door allerlei oorzaken niet helemaal lekker in hun vel zitten. Bijvoorbeeld gebeurtenissen op school zoals pesten, moeite met samenspelen, omgaan met regels of moeite met leren. Maar ook ziekte, overlijden of een scheiding hebben vaak een grote impact op kinderen. En soms zijn er ook klachten waarvan je als ouder de oorzaak niet weet, zoals bang, onzeker, moeite met slapen, slecht luisteren, omgaan met emoties of lichamelijke klachten. Of je de oorzaak nu wel of niet weet, als ouder wil je graag dat het goed gaat met je kind en wil je de klacht het liefst zo snel mogelijk verholpen hebben. Uit eigen ervaring weet ik hoe machteloos en verdrietig je je als ouder kunt voelen als je kind niet lekker in zijn vel zit. En uit eigen ervaring weet ik ook hoe helpend het kan zijn als iemand van buitenaf meekijkt en helpt om oplossingen te vinden. 

 

Soms is het fijn dat iemand van buitenaf met jou en je kind meekijkt.

Als kindercoach help ik kinderen en hun ouders om te gaan met situaties en oplossingen te vinden voor hun probleem. Dit doe ik in de eerste plaats door oog te hebben voor het kind. Het kind mag zichzelf zijn en ervaren dat het er op zijn eigen unieke manier mag zijn. Als het kind zich veilig en vertrouwt voelt zal het zich durven openen. Dan kunnen we samen op zoek naar oplossingen. Deze oplossingen liggen vaak verborgen op een dieper (onbewust) niveau. Door vanuit een verbinding samen te spelen/werken op dit niveau heelt het kind zichzelf. Vanuit mijn coach- en yogaopleidingen heb ik een heel scala aan interventies die ik kan inzetten. Mijn werkwijze is oplossings-, ontwikkelings- en systeemgericht. Ik maak gebruik van verschillende technieken zoals NLP, RET, ACT, Mindfulness, Heartfulness en Hartfocus. In de praktijk ga ik tijdens mijn yogalessen en coachsessies zoveel mogelijk mee in het moment en ervaar ik wat op dat moment nodig is.  

 

Heb je het vermoeden dat je kind niet helemaal lekker in zijn/haar vel zit?
En dat hij/zij hier graag iets aan wil veranderen? Neem dan contact met me op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. 

 


Werkwijze

Elk Coachtraject start met een vrijblijvend intakegesprek met de ouders/ verzorgers.
Tijdens dit gesprek richten we ons op het formuleren van de hulpvraag en het uitspreken van wederzijdse verwachtingen.

Een Coachtraject bestaat gemiddeld uit 5 sessies met het kind.
De eerste gesprekken staan in het teken van het creëren van een vertrouwensband met het kind en het verhelderen van de hulpvraag.
Als het kind zich veilig voelt en zich durft  te openen gaan we samen spelenderwijs op zoek naar oplossingen. Hierin volg ik het kind, wat (onbewust) weet wat het nodig heeft.


De ouders/verzorgers worden betrokken bij het Coachtraject.
Zij zijn een belangrijk onderdeel van het systeem en daarmee ook onderdeel van het Coachtraject van het kind. Ouders/verzorgers ontvangen tussentijds terugkoppeling over de voortgang van het traject en soms kan een gezamenlijke coachsessie helpend zijn. Dit gaat allemaal in overleg met ouders/verzorgers en het kind. 

Tarieven

Het kennismakingsgesprek en de tussentijdse terugkoppelingen aan de ouders zijn gratis. 

Coachsessie (1 uur) is €50,-. 

Ik wens dat ik kinderen met mijn coaching op hun eigen unieke manier kan laten stralen als een zonnetje! 

 

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden?
Neem dan contact met me op, zodat we dit samen kunnen bespreken.